Uwaga!
SOK ZE SZPINAKU
W 100 gramach szpinaku znajduje się aż 3,3 mg żelaza oraz 48 mg witaminy C! Nawet cytryna nie ma tyle kwasu askorbinowego. Co istotne- żelazo zawarte w szpinaku jest łatwo przyswajalne przez organizm. Poza witaminą C i żelazem szpinak to także źródło witamin A, B1, B2, E i K. Szpinak zawiera cenne pierwiastki: sodu, potasu, magnezu, wapnia, fluoru oraz karotenu.
WŁAŚCWOŚCI:
Duże ilości szczawianów w szpinaku powodują, że warzywa tego powinny unikać osoby cierpiące na kamicę nerkową, mające problemy z wątrobą, reumatyzmem bądź artretyzmem.
Objętość netto: 500 ml . Bez konserwantów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki: Sok z liści szpinaku 99,8 %, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości).
Zalecane przyjmowanie: dwa razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem. Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie stosować jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować u kobiet w ciąży i matek karmiących piersią.
Warunki przechowywania: po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do trzech tygodni od otwarcia. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Twoja opinia może być pierwsza.