Olej z róży japońskiej x 30ml.

26,70 
Dostępność: Na magazynie Wysyłka: do 24 godzin
Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ
Zapytaj o produkt

Olej z róży japońskie pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion rośliny Camellia japonica, zwany również jako Tsubaki Oil . Jest tradycyjnym sekretem w pielęgnacji ciała w kulturze japońskiej i obecnie szeroko stosowany w produktach kosmetycznych w Japonii. To dzięki niemu japońskie gejsze zawdzięczają delikatność i piękno zarówno skóry jak i włosów. Olej z róży japońskiej posiada długą historię zastosowania we Wschodniej Azji zarówno w kosmetykach jak i tradycyjnej medycynie ze względu na niezwykłe korzyści w pielęgnacji włosów i skóry. To dzięki niemu skóra staje się odżywiona, gładka i elastyczna. Współczesne badania naukowe potwierdzają skuteczność stosowania tego oleju wykazując poprawę parametrów skóry podczas jego użycia.

Olej z róży japońskiej w swoim składzie zawiera korzystny profil kwasów tłuszczowych w składzie którego decydującą rolę odgrywa kwas omega 9 ( ponad 85%). Dopełnieniem składu oleju Tsubaki i tym samym jego właściwości jest wstępowanie związków biologicznie aktywnych takich jak terpenoidy.

Przeprowadzone badania naukowe udowodniły znakomite właściwości oleju tsubaki. W oddziaływaniu na skórę wykazuje on następujące działanie:

Wpływające na syntezę prokolagenu w fibroblastach poprzez zwiększenie aktywności promotora syntezy kolagenu w komórkach.

Nawilżające oraz podtrzymujące napięcie i elastyczność skóry

- Redukujące zmarszczki w efekcie ochrony i syntezy kolagenu oraz utrzymania prawidłowej funkcji ochronnej skóry

Przeciwzapalne i kojące będące konsekwencją zahamowania aktywności wolnych rodników i cyklooxygenzay typu 2 biorących udział w stanach zapalnych.

Olej z róży japońskiej ma właściwości regenerujące włosy . Nadaje się do wszystkich rodzajów włosów, a szczególnie polecany do włosów przesuszonych, zniszczonych, łamliwychOlejek dogłębnie odżywia i zmiękcza włosy , zapobiega rozdwajaniu, przeciwdziała wysuszaniu, nadaje blasku oraz wygładza.

Sposób użycia: Zaleca się stosować bezpośrednio na twarz jak również na dłonie, paznokcie i włosy. Należy nanieść kilka kropel oleju na skórę twarzy, szyi i dekoltu, lekko wmasować do całkowitego wchłonięcia.

Składniki/Ingredients: CAMELLIA JAPONICA SEED OIL

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Inni kupili również