Tran lysi 120kaps.

19,50 
Dostępność: Niedostępny Wysyłka: Towar chwilowo niedostępny.
Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ
Zapytaj o produkt
Tran jest naturalnym tłuszczem z wątroby dorsza lub innych gatunków ryb zimnomorskich. Unikalna kompozycja witamin A, D, E i nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA dowiodły leczniczych właściwości tranu na choroby reumatyczne, skórne, immunologiczne i wiele innych.
Witamina A (akseroftol) - jest niezbędna do prawidłowego przebiegu procesów wzrostowych młodego organizmu, jak również procesów regeneracji ustroju, przez udział w regulacji tworzenia się nowych komórek, zwłaszcza nabłonkowych. Jako składnik rodopsyny odgrywa podstawow? rolę w procesie widzenia. Niedobór witamina A objawia się zaburzeniem widzenia (ślepota zmierzchowa i zmiany w rogówce). Witamina D (kalcyferol) - decyduje o zdolności organizmu do przyswajania wapnia i fosforu, wpływa na kształtowanie się kości i zębów, działa korzystnie na układ nerwowy i mięśniowy. Łagodzi stany zapalne skóry, wspomaga funkcje obronne organizmu, zapobiega tworzeniu się komórek nowotworowych, reguluje produkcję insuliny oraz wpływa na rozwój komórek mózgowych. Brak witaminy D powoduje krzywicę u dzieci i młodzieży. U dorosłych jej niedobór może powodować osteoporozę, zniekształcenie sylwetki, skrzywienia i zwyrodnienia układu kostnego, może zwiększać podatność na złamania oraz przyspieszać wypadanie zębów. Brak witaminy D zmniejsza odporność organizmu na infekcje i przeziębienia oraz powoduje złe funkcjonowanie układu nerwowego. Witamina E (tokoferol) - jest silnym przeciwutleniaczem występującym w komórkach naszego organizmu. Wzmacnia ścianki komórkowe naczyń krwionośnych oraz chroni krwinki czerwone przed rozpadem. Bierze udział w dostarczaniu składników odżywczych komórkom. Brak witaminy E może spowodować rozdrażnienie, brak koncentracji, pogorszenie wzroku, szybsze starzenie się skóry, gorsze gojenie się ran, niedokrwistość, zwiększone ryzyko chorób sercowo-naczyniowych. Nienasycone kwasy tłuszczowe EPA i DHA - Nie są syntetyzowane w organizmie, dlatego powinny stanowić ważny element diety człowieka. Stanowią jeden z niezbędnych składników budulcowych komórek. Biorą udział w metabolizmie cholesterolu i trójglicerydów, hamują agregację płytek krwi, rozszerzają naczynia krwionośne i wieńcowe powodując obniżenie ciśnienia krwi, regulują wydalanie sodu z organizmu. Ich niedobór może powodować spadek napięcia mięśnia sercowego, zaburzenia układu krążenia mózgowego, zmniejszenie poziomu odpornościowego organizmu oraz podwyższenia poziomu cholesterolu.Tran stosuje się wśród dzieci, młodzieży i osób dorosłych w celu zwiększenia niedoboru naturalnych witamin, podniesienia odporności immunologicznej, umysłowej oraz fizycznej. Okres wytężonej pracy, nauki, stres to przyczyny utraty przez nasz organizm cennych witamin.
Dawkowanie: dzieci 1-2 kapsułki dziennie (kapsułki niewielkiego rozmiaru, łatwe do połknięcia). Dorośli 2-3 kapsułki dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji preparatu.
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Inni kupili również